SIMBAD BCS ( Bosnian-Serbian-Croatian )

Samo-inducirana metoda za stalno zaustavljanje vanzemaljskih otmica
Autor: Dr Corrado Malanga
(Naslov orginalnog članka: Self Induced Method for Blocking Abductions Definitively)
Prijevod: B.P.

Sjedite ili lezite koliko je moguće udobnije gdje vas ništa ne može uznemiravati i zatvorite oči. Zamislite da ste voditelj jedne TV emisije. U vašem umu napravite sliku studija i stola oko kojeg će sjediti gosti koje ćete pozvati.
Uzmite malo vremena kako bi zamislili materijale i boje koje će te koristiti za opremanje studija, stolice i ostali namještaj. Osjećajte stvarno pažljivo toplinu koju šire oko sebe ti materijali i boje koje ste koristili da opremite cijeli studio. Zamislite njihovu strukturu i temperaturu koju zrače: ako ste koristili mramor, onda ćete ga osjećati hladnijim nego što su drvene površine.
Plastika će se činiti više glatka u odnosu na zidove, i tako dalje. Posvetite neko vrijeme stvaranju slike svjetala i zvukova koji su prisutni u toj prostoriji koja je u stvari jedan TV studio. Možete postaviti i publiku tamo ako želite mada to nije stvarno potrebno. Pripazite kako hodate po toj prostoriji kako ne bi zapeli za kablove od kamera koje će vas uskoro početi snimati. Postavite takođe i jedno ogledalo u tom TV studiju na jedno određeno mjesto tako da svi gosti koji će se pojaviti u vašoj emisiji moraju da prođu ispred njega.
Čim postanete spremni, emisija može da počne uživo: pogledajte pravo u kameru br. 1, koja je sada upaljena i recite nešto u ovom smislu:
“Dame i gospodo, večeras imamo na programu jednu veoma interesantnu temu o kojoj ćemo diskutovati. Tema večerašnjeg šou-programa je: Vanzemaljci i ja! Da bi mogli razgovarati o tome, pozvali smo i nekoliko gostiju od kojih ćemo sada zatražiti da izađu na scenu. Pružimo dobrodošlicu mojoj Duši, mom Umu i mom Duhu.”
Sada zamolite svoju Dušu, Um i Duh da se uđu u studio i da se pogledaju u ogledalu; budite svjesni toga da slika koja se odražava u ogledalu mora biti ista kao ona koju vi direktno percipirate. Ukoliko na nije ista, to znači da se taj vaš gost lažno predstavio tj. da nije onaj za kojeg se pretvara. Zamolite ih da sjednu. Posvetite pažnju tome kako vaša duša, um i duh izgledaju, a onda pogledajte na koji način oni sjede i da li svako od njih sjedi na onoj stolici koju ste pripremili za njega. Nije uopšte bitno to kakav oblik oni imaju, samo nastavite sa simulacijom i počnite tako što ćete zamoliti svoju da se predstavi a onda će te je pitati da li poznaje da li ona poznaje druga dva gosta. Ponovite isto to sa svojim umom i na posljetku sa svojim duhom. Na toj tački, obratite se ponovo svojoj duši i upitajte je da li joj je poznato bilo šta u vezi sa pitanjem vanzemaljaca a onda postavite isto to pitanje i ostaloj dvojici gostiju. Sada može početi debata. Ukoliko se sva tri dijela ne slažu u vezi nečega, onda možete pritisnuti jedno dugme na stolu, nakon čega će se s plafona spustiti jedan veliki ekran, ukoliko on već nije tu i video snimak će početi od momenta kad su se pojavili vanzemaljci.
Nakon diskusije ovog videa, pozovite onoliko vanzemaljaca koliko hoćete da gostuje u vašoj emisiji kao i druge za koje želite da takođe učestvuju u njoj i ponudite im da sjednu za sto kako bi diskutovali s vama o toj tematici. Takođe, možete imati i vanjske učesnike, koji nisu bili u stanju doći ali će učestvovati u diskusiji uz pomoć telefona ili video veze, kao kod jedne video-konferencije. Vaši gosti će ulaziti kroz vrata studija onim redom po kojem ćete ih prozivati pod njihovim imenom ili nadimkom, ukoliko ih ne poznajete; i pustićete ih da sjednu tamo gdje im odgovara. Zamislite jedan hodnik; mikrofoni i stolice su posvuda unutar njega. Opet, posvetite malo vremena posmatranju rasporeda svjetala u TV studiju. Kad svi od gostiju udobno sjednu, posvetite pažnju tome kako vi njih vidite: kakav im je oblik, kako su obučeni, u kakvoj su vezi jedan s drugim i kako vam se čine kad ih posmatrate. Obratite pažnju na ponašanje svakog od njih. Naravno, tu može biti i praznih stolica a može se ukazati i potreba da se doda još nekoliko stolica. Posmatrajte raspored gostiju oko stola i samo u vašem umu, zapamtite gdje svaki od njih sjedi, zato što će se od vas kasnije tražiti da napravite jedan skeč gdje ćete morati navesti mjesta gdje je ko sjedio zajedno s opisom svakoga od njih. Kad svi budu tamo, zatražite od svakoga da se nakratko predstavi. Zapamtite, vi ste voditelj i svi oni moraju da vas slušaju: ukoliko nekoga prekinete, oni će se morati pomiriti s tim. Nakon predstavljanja, možete započeti s vašim pitanjima: možete pitati šta god poželite ali vaša D uša treba biti prva koja će dati odgovor.
Prvo pitanje koje treba biti postavljeno je sljedeće:
“Da li ti je poznat bilo ko od vanzemaljskih gostiju su sjede za ovim stolom? Da li znaš ko su oni i šta žele?
Iza ovog obaveznog pitanja možete započeti diskusiju koja se može odvijati tokom nekoliko seansi (samo si nemojte dozvoliti da se previše zamarate).
Nakon ovog prvog pitanja, upitajte svakog od različitih sudionika šta on misli o problemu vanzemaljaca i pitajte svakog pojedinog vanzemaljca šta oni ovdje rade i šta ih to stvarno interesuje. Pitajte ih da li im neko pomaže, da li su oni svi prijatelji ili neprijatelji u odnosu jednih na druge, da li znaju kad će njihov posao biti završen, itd: cilj debate je da se utvrdi zašto su oni ovdje i u kakvoj su oni vazi s vašom Dušom, umom i duhom. Vi možete pomoći samim sebi uz pomoć gledanja virtuelnih video snimaka. Možete prikazati bilo koji snimak koji vam je potreban. Na primjer, ukoliko se vaša duša ne složi s nekim od drugih gostiju, prikažite “stvarni” snimak određenog događaja i dajte prvo svoj kometar, prije nego što ga prokometariše bilo koji drugi gost a zatim pustite svoje posjetioce da i oni kažu svoje mišljenje. Te video materijale je snimio vaš mozak i svi podaci biće ispostavljeni s njegove strane: oni će govoriti o onome što ste vi doživjeli i od sada pa nadalje, oni se mogu vidjeti na velikom ekranu a snimljeni su kamerom koja je uvijek bila postavljena na najbolje moguće mjesto tako da se sve može vidjeti. Nemojte se plašiti toga da ćete prikazati stvari koje se nikada nisu dogodile: vaš um je snimio sve što ste proživjeli i on vrlo dobro zna koje će snimke prikazati gostima na vašoj konforenciji.
Pred sami kraj emisije, upitajte svoju Dušu da li se ona slaže s prihvatanjem prisustva vanzemaljaca: ukoliko se ona ne slaže, recite joj da riješi taj problem, na primjer, na takav način što će eliminisati taj problem. Ukoliko se ona složi, recite joj da uradi to sada, uživo na sceni. Zamislite svoju dušu kako to radi (ali, nemojte samo žuriti!), ili je pustite da je da sama riješi taj problem kasnije, u onom momentu za kojeg bude smatrala da je najpogodniji.
Ukoliko vaša Duša odlučii da razriješi to sada, posmatrajte pažljivo kako ona izgleda dok dejstvuje kroz njenu “Volju da to radi“.
Opišite kasnije tu scenu u jednoj kraćoj priči koju ćete napisati. Samo, budite svjesni toga kako ste se osjećali tokom cijelog ovog šou-programa i pustite da vaše emocije slobodno teku unutar vas. Pažljivo posmatrajte sve učesnike, kao da želite da ih uslikate sa svojom kamerom za vrijeme njihove intarakcije s vama.
Kad završite, važno je da se kao kod svake konferencije oprostite od posjetilaca; ukoliko tu konferenciju još ne smatrate završenom, njen nastavak se može i odložiti do sljedeće seanse, za vrijeme koje će isti ili drugi učesnici razgovarati o statusu quo. Na kraju, napravite jednu skicu i kratak rezime cijelog tog doživljaja u pisanoj formi.
Imajte na umu to da je ova vježba napravljena za stvarne žrtve otmica; međutim, oni koji nisu žrtve otmica, mogu takođe da je preduzmu kako bi odredili jednom za uvijek da li su sasvim isključeni iz tog fenomena.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: